You are 60 € away from free shipping * Only for delivery in Slovenia
0 0

Varovanje zasebnosti

Splošno

Ko obiščete spletno stran www.tamesworld.com, ki jo upravlja podjetje Tamara Ostrožnik, s.p., Janševa ulica 4, 3000 Celje, Slovenija (vpis v AJPES-u) – v nadaljevanju upravljavec – nam zaupate del svojih osebnih podatkov, ki smo jih dolžni varovati.

Če po strani samo brskate, je obseg osebnih podatkov, ki jih dobimo od vas, omejen na anonimno identiteto vaše naprave (računalnika, telefona itn.) in se beleži z določenimi piškotki.

Ko pa se odločite izpolniti kak obrazec, prijavo ali če se odločite za nakup v naši spletni trgovini, nam pošljete tudi svoje ime, priimek, e-naslov in včasih tudi druge osebne podatke. Podrobneje o vsem tem v nadaljevanju.

Varnost vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate, je za nas izjemno pomembna, saj si želimo vašega zaupanja! Vse zbirke osebnih podatkov zbiramo, beležimo, urejamo, shranjujemo ali izbrisujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (v nadaljevanju GDPR).

  • V tem dokumentu pojasnjujemo:
  • kakšne podatke zbiramo, kako jih vodimo in ali jih s kom delimo,
  • katere pravice vam pripadajo pri upravljanju, popravkih in izbrisu osebnih podatkov, ki ste jih zaupali nam,
  • o tem, kako zagotavljamo varnost zbirk osebnih podatkov,
  • poleg tega pa dokument vsebuje tudi navodila o tem, kako lahko uveljavljate svoje pravice.

Varnost osebnih podatkov

Kakšne so vaše pravice?

Vaše pravice glede osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, so zapisane v tretjem poglavju GDPR in obsegajo:

  • pravica do preglednosti: vsakič, ko nam zaupate podatke, vam natančno in v jasnem jeziku pojasnimo, zakaj potrebujemo podatke, kako jih bomo obravnavali ipd. V praksi to pomeni, da pred potrditvijo pošiljanja svojih podatkov, o tem, kaj se bo z njimi zgodilo, dobite natančne informacije;
  • pravica dostopa do osebnih podatkov oziroma vpogled v podatke, ki jih imamo o vas, kakor tudi pridobitev informacije, ali imamo vaše osebne podatke. Vaša pravica je vedeti, zakaj jih imamo, kaj počnemo z njimi, ali smo jih komurkoli posredovali, obdobje hrambe vaših podatkov;
  • pravica do popravka in pravica do pozabe (izbrisa): zahtevate lahko spremembe oziroma popravek netočnosti pri vaših osebnih podatkih, ki jih imamo; lahko pa tudi zahtevate izbris osebnih podatkov, ki jih imamo o vas;
  • pravica do omejitve obdelave. Obdelava lahko pomeni zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. Uporabniki imate pravico omejiti eno ali več naštetih dejanj, pri čemer ni nujno, da zahtevate tudi izbris podatkov;
  • pravica do prenosljivosti podatkov: vse podatke, ki ste nam jih posredovali in jih hranimo o vas, smo vam dolžni na vašo zahtevo posredovati v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in vi imate pravico te podatke posredovati drugemu upravljavcu;
  • pravica do ugovora: uporabniki lahko zahtevate, da vaših podatkov ne vključujemo v kakršnekoli obdelave in statistične analize, pri čemer običajno ne gre za prepoznavne osebne podatke. Kljub temu imate pravico ugovora do uporabe teh podatkov;
  • pravica do odločanja o avtomatiziranem sprejemanju posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Profili zajemanja podatkov na www.tamesworld.com

Kakšne podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in s kom jih delimo

Dostop do podatkov, ki smo jih zbrali na spletni strani www.tamesworld.com, je omogočen izključno upravljavcu. Nobenih osebnih podatkov, ki ste nam jih prostovoljno zaupali po elektronski ali drugi poti, ne delimo z nikomer, jih ne posojamo ali prodajamo.

Uporabljamo jih izključno za komunikacijo z vami oziroma za to, da izpolnimo razlog, zaradi katerega smo jih potrebovali (redno obveščanje o novostih, akcijah ipd.; obdelava za nagradne igre in akcije; pošiljanje kupljenih artiklov). Podatke posredujemo tretjim osebam le, ko je to nujno za uresničitev vašega naročila (recimo pošiljanje kupljenih artiklov).

Razen če izrecno ne dovolite, vam lahko občasno pošljemo sporočilo o akcijah, novih izdelkih ali o spremembi politike zasebnosti.

Pozor: ko po elektronski poti z nami nakupujete, se podatki (ime, priimek, naslov, telefonska številka, e-naslov, vsebina nakupa) shranijo v našo bazo računovodskih podatkov. Dokumente, kot so računi in predračuni, smo kot poslovni subjekt dolžni hraniti, zato teh podatkov ne moremo in ne smemo izbrisati.

Podrobno predstavljamo profile zajemanja podatkov.

Profil 1. Prejemanje e-novic

Katere podatke posredujete za prejemanje e-novic?

Za prejemanje e-novic nam posredujete ime in priimek (oboje opcijsko) ter e-naslov (obvezno).

Zakaj potrebujemo te podatke?

E-naslov potrebujemo, saj vam drugače ne moremo poslati e-novic, ime in priimek, če nam ga zaupate, uporabljamo za personalizacijo e-novic tako, da vas nagovorimo po imenu.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo, dokler se od e-novic ne odjavite (na koncu vsakega izvoda e-novic je povezava na odjavo). Po odjavi se podatki ne uporabljajo več, ostanejo pa v bazi.

Osebni podatki se hranijo pri vseh povezanih pod-obdelovalcih, dokler je naša spletna stran/trgovina objavljena in aktivna, razen v primeru, ko kupec zahteva izbris podatkov. Izbris podatkov lahko kupec sam sproži preko povezave 'Moji podatki' v nogi te spletne strani. Izbris bo anonimiziral vse osebne podatke uporabnika na naročilih uporabnika in jih nadomestil z generičnim tekstom. Anonimizirano naročilo bo ostalo shranjeno v našem sistemu.

V primeru, ko ta spletna stran preneha z delovanjem, se vsi podatki pri pod-obdelovalcih izbrišejo v roku 3h mesecev.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo obrazec za prijavo na e-novice z integracijo MailChimp, za pošiljanje e-novic pa aplikacijo mailchimp.com, kjer so vaši podatki shranjeni. Uporabljamo jih za pošiljanje e-novic in jih drugače ne obdelujemo. Ko e-sporočila na vaš naslov ne moremo dostaviti (če je vaš e-nabiralnik poln, če e-nabiralnik ne obstaja več ali če ste nam posredovali napačen e-naslov), vas izbrišemo iz baze.

Profil 2. Podatki za online nakupovanje

Katere podatke posredujete za naročanje v naši spletni trgovini?

Pri nakupih v spletni trgovini potrebujemo več vaših osebnih podatkov, in sicer ime, priimek, celoten poštni naslov, telefon in e-naslov. Pri plačilih s PayPalom vaših finančnih podatkov ne vidimo, saj vse to uredite s PayPalom (vidimo le e-naslov, ki ga uporabljate za prijavo na PayPalovo stran). Tudi plačila s kreditno kartico se opravijo prek PayPala, ki nam vaših finančnih podatkov (številka kartice) ne posreduje. Ta nam samo sporoči, da je plačilo opravljeno.

Zakaj potrebujemo te podatke?

Vse te podatke potrebujemo zato, da lahko izpolnimo vašo željo: nakup določenega izdelka. Ime, priimek, naslov in telefonsko številko potrebujemo za dostavo, e-naslov pa za potrdilo in informacije o transakciji in nadaljnjo komunikacijo, če bo potrebna.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo, saj gre za podatke na uradno izdanih računih, ki smo jih dolžni hraniti.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Pošiljanje in dostavo kupljenih izdelkov za nas opravljajo naši poslovni partnerji (Pošta Slovenije – Pošta Slovenije, d.o.o., GLS Slovenija – General Logistic Systems, logistične storitve, d.o.o.). Priskrbeli smo si njihovo izjavo, da vaših podatkov ne obdelujejo za nič drugega razen izvirnega namena: da paket pride do vas.

Seznam uporabnikov osebnih podatkov

  • Shopamine, Appoteka d.o.o. (storitev / aplikacija);
  • RvO d.o.o. (ponudnik infrastrukture);
  • XENYA d.o.o. (ponudnik infrastrukture);
  • Amazon (ponudnik infrastrukture).

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo sistem trgovine Shopamine.  Za izstavitev računa uporabljamo program minimax.si. Uporabljamo jih izključno za namene spletne prodaje in jih ne obdelujemo na druge načine. 

 

Dodatno o vaši zasebnosti

Statistike o spletni strani

Statistične podatke o obiskovalcih spletne strani lahko občasno delimo s partnerji ali oglaševalci. Take informacije ne vsebujejo nobenih takih podatkov, ki bi osebno identificirali kogarkoli, ki je na kakršenkoli način komuniciral z našo spletno stranjo.

Povezave na druge spletne strani

Spletna stran www.tamesworld.com lahko občasno objavi tudi povezavo na neko drugo spletno stran. Če obiščete drugo spletno stran, tam velja njihova politika zasebnosti. Priporočamo, da na vsaki strani, na katero pridete, preverite, kako zagotavljajo pravice glede varstva vaših osebnih podatkov.

Pri anketah običajno ne zahtevamo posebnih podatkov: namenjene so anonimni raziskavi o zadovoljstvu in o morebitnih izboljšavah naših storitev in spletne strani same.

 

Piškotki

Na spletni strani www.tamesworld.com za optimalno delovanje uporabljamo piškotke. To so majhne datoteke, ki jih vaš brskalnik namesti na vaš računalnik, s tem pa izboljša vašo izkušnjo. Na primer: piškotek lahko omogoči, da se vam ni treba vsakič znova prijavljati na neko spletno stran (če ste tako želeli). Piškotki omogočajo tudi spremljanje obiskanosti strani zato, da jih lahko uredimo tako, da bodo bolje služile svojemu namenu. Uporaba piškotkov nikoli ne pomeni, da upravljavcu kakorkoli posredujete svoje osebne podatke oziroma podatke, po katerih bi lahko prepoznali, kdo ste.

Kako lahko uveljavite svoje pravice glede zasebnosti?

V vsakem trenutku lahko zahtevate vpogled v zapis o vaših podatkih, popravek, izbris iz baze ali uveljavljate katerokoli od omenjenih pravic. Kako lahko uveljavite svoje pravice glede zasebnosti?

Če ste prijavljeni na e-novice, ki jih ne želite več prejemati, lahko to storite neposredno v prejetem sporočilu: na dnu vsakega sporočila je povezava na odjavo. Če kliknete nanjo, sporočil ne boste več dobivali. 

Pri vseh ostalih pravicah, vprašanjih ali dvomih oziroma če želite uveljavljati katerokoli od svojih pravic, izhajajočih iz Splošne uredbe o varstvu podatkov, vas vljudno vabimo, da izpolnite in pošljete spodnji obrazec.

Zaradi preprečevanja zlorab in zagotavljanja zanesljive identifikacije bomo lahko od vas zahtevali dodatne podatke. Če vas ne bomo mogli zanesljivo identificirati, lahko ukrepanje tudi zavrnemo. Na vaše zahteve bomo odgovorili v najkrajšem možnem času ali najkasneje v dveh tednih po vašem zahtevku.

Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da z obdelavo vaših podatkov kršimo Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@tamesworld.com

© Tame's World. Online store by Shopamine. Cookie SettingsMy Data

In addition to mandatory cookies, we also use analytical and advertising cookies, as well as social network cookies on the Tame's World website.

If you agree with this, please click on the I ACCEPT button. For a detailed description and in order to set the use of individual cookies, click on the COOKIE SETTINGS link.

Cookie Settings
×
Managing cookies on the Tame's World website
Mandatory cookies

are cookies that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They allow you to log in to the user profile, select the language, agree to the terms and conditions and identify the session of the user. We are not obliged to obtain consent for their use.

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

1. General information about cookies 1.1. What are cookies?

Cookies are small text files that most modern websites store on the devices of their visitors, i.e. people who access certain websites on the Internet with their devices. The storing of cookies is under the complete control of the user, since users can easily configure their browser to restrict or disable the storage of cookies.

While visiting the website and its subpages and performing operations on the website, your computer, phone or tablet, automatically or after gaining your explicit consent, stores certain cookies through which various data can be recorded.

1.2. How do they work and why we use them?

Each visitor or shopper is assigned a cookie in order to identify him and ensure traceability at the beginning of each use of the online store. The servers provided to the company by the subcontractor automatically collect data on how visitors, shop owners or shoppers use the online store and store this data in the form of an activity log.

The servers store information about the use of the online store, statistics and IP numbers. Data on the use of the online store by shoppers can be used by the company for compiling anonymous statistics that help us improve the user experience as well as market products and / or services through an online store.

Indirectly and upon obtaining consent, the online store may also store external service cookies on the visitor's or shopper's device (e.g. Google Analytics) which are used to collect data on website visits. Regarding external services, the rules and general conditions on the processing of personal data, which are available at the links below, apply.

2. Permission to use cookies

If the settings of the browser with which you visit the website are such, that they accept all cookies, it means that you agree to their use. In case you do not want to use cookies on this website or you want to remove them, you may follow the procedure below. Removing or blocking cookies may result in suboptimal performance of this website.

3. Mandatory and optional cookies and your consent 3.1. We are not required to gain your consent for the use of mandatory cookies:

Mandatory cookies are cookies, that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They enable login into the user profile, language selection, agreeing to the terms and conditions and user session identification.

3.2. Cookies that are not necessary for the normal operation of the website, and for which we are obliged to obtain your consent (optional cookies):

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

4. How to manage cookies?

You can manage cookies by clicking on the "Cookie settings" link in the footer of the website.

You can also control and change cookie settings in your own web browser.

In case you want to delete cookies from your device, we advise you to follow the described procedures, by doing so, you will most likely limit the functionality of not only our website but also most other websites, as the majority of modern websites use cookies.