You are 60 € away from free shipping * Only for delivery in Slovenia
0

Varovanje zasebnosti

Splošno

Ko obiščete spletno stran www.tamesworld.com, ki jo upravlja podjetje Tamara Ostrožnik, s.p., Janševa ulica 4, 3000 Celje, Slovenija (vpis v AJPES-u) – v nadaljevanju upravljavec – nam zaupate del svojih osebnih podatkov, ki smo jih dolžni varovati.

Če po strani samo brskate, je obseg osebnih podatkov, ki jih dobimo od vas, omejen na anonimno identiteto vaše naprave (računalnika, telefona itn.) in se beleži z določenimi piškotki.

Ko pa se odločite izpolniti kak obrazec, prijavo ali če se odločite za nakup v naši spletni trgovini, nam pošljete tudi svoje ime, priimek, e-naslov in včasih tudi druge osebne podatke. Podrobneje o vsem tem v nadaljevanju.

Varnost vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate, je za nas izjemno pomembna, saj si želimo vašega zaupanja! Vse zbirke osebnih podatkov zbiramo, beležimo, urejamo, shranjujemo ali izbrisujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (v nadaljevanju GDPR).

  • V tem dokumentu pojasnjujemo:
  • kakšne podatke zbiramo, kako jih vodimo in ali jih s kom delimo,
  • katere pravice vam pripadajo pri upravljanju, popravkih in izbrisu osebnih podatkov, ki ste jih zaupali nam,
  • o tem, kako zagotavljamo varnost zbirk osebnih podatkov,
  • poleg tega pa dokument vsebuje tudi navodila o tem, kako lahko uveljavljate svoje pravice.

Varnost osebnih podatkov

Kakšne so vaše pravice?

Vaše pravice glede osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, so zapisane v tretjem poglavju GDPR in obsegajo:

  • pravica do preglednosti: vsakič, ko nam zaupate podatke, vam natančno in v jasnem jeziku pojasnimo, zakaj potrebujemo podatke, kako jih bomo obravnavali ipd. V praksi to pomeni, da pred potrditvijo pošiljanja svojih podatkov, o tem, kaj se bo z njimi zgodilo, dobite natančne informacije;
  • pravica dostopa do osebnih podatkov oziroma vpogled v podatke, ki jih imamo o vas, kakor tudi pridobitev informacije, ali imamo vaše osebne podatke. Vaša pravica je vedeti, zakaj jih imamo, kaj počnemo z njimi, ali smo jih komurkoli posredovali, obdobje hrambe vaših podatkov;
  • pravica do popravka in pravica do pozabe (izbrisa): zahtevate lahko spremembe oziroma popravek netočnosti pri vaših osebnih podatkih, ki jih imamo; lahko pa tudi zahtevate izbris osebnih podatkov, ki jih imamo o vas;
  • pravica do omejitve obdelave. Obdelava lahko pomeni zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. Uporabniki imate pravico omejiti eno ali več naštetih dejanj, pri čemer ni nujno, da zahtevate tudi izbris podatkov;
  • pravica do prenosljivosti podatkov: vse podatke, ki ste nam jih posredovali in jih hranimo o vas, smo vam dolžni na vašo zahtevo posredovati v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in vi imate pravico te podatke posredovati drugemu upravljavcu;
  • pravica do ugovora: uporabniki lahko zahtevate, da vaših podatkov ne vključujemo v kakršnekoli obdelave in statistične analize, pri čemer običajno ne gre za prepoznavne osebne podatke. Kljub temu imate pravico ugovora do uporabe teh podatkov;
  • pravica do odločanja o avtomatiziranem sprejemanju posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Profili zajemanja podatkov na www.tamesworld.com

Kakšne podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in s kom jih delimo

Dostop do podatkov, ki smo jih zbrali na spletni strani www.tamesworld.com, je omogočen izključno upravljavcu. Nobenih osebnih podatkov, ki ste nam jih prostovoljno zaupali po elektronski ali drugi poti, ne delimo z nikomer, jih ne posojamo ali prodajamo.

Uporabljamo jih izključno za komunikacijo z vami oziroma za to, da izpolnimo razlog, zaradi katerega smo jih potrebovali (redno obveščanje o novostih, akcijah ipd.; obdelava za nagradne igre in akcije; pošiljanje kupljenih artiklov). Podatke posredujemo tretjim osebam le, ko je to nujno za uresničitev vašega naročila (recimo pošiljanje kupljenih artiklov).

Razen če izrecno ne dovolite, vam lahko občasno pošljemo sporočilo o akcijah, novih izdelkih ali o spremembi politike zasebnosti.

Pozor: ko po elektronski poti z nami nakupujete, se podatki (ime, priimek, naslov, telefonska številka, e-naslov, vsebina nakupa) shranijo v našo bazo računovodskih podatkov. Dokumente, kot so računi in predračuni, smo kot poslovni subjekt dolžni hraniti, zato teh podatkov ne moremo in ne smemo izbrisati.

Podrobno predstavljamo profile zajemanja podatkov.

Profil 1. Prejemanje e-novic

Katere podatke posredujete za prejemanje e-novic?

Za prejemanje e-novic nam posredujete ime in priimek (oboje opcijsko) ter e-naslov (obvezno).

Zakaj potrebujemo te podatke?

E-naslov potrebujemo, saj vam drugače ne moremo poslati e-novic, ime in priimek, če nam ga zaupate, uporabljamo za personalizacijo e-novic tako, da vas nagovorimo po imenu.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo, dokler se od e-novic ne odjavite (na koncu vsakega izvoda e-novic je povezava na odjavo). Po odjavi se podatki ne uporabljajo več, ostanejo pa v bazi.

Osebni podatki se hranijo pri vseh povezanih pod-obdelovalcih, dokler je naša spletna stran/trgovina objavljena in aktivna, razen v primeru, ko kupec zahteva izbris podatkov. Izbris podatkov lahko kupec sam sproži preko povezave 'Moji podatki' v nogi te spletne strani. Izbris bo anonimiziral vse osebne podatke uporabnika na naročilih uporabnika in jih nadomestil z generičnim tekstom. Anonimizirano naročilo bo ostalo shranjeno v našem sistemu.

V primeru, ko ta spletna stran preneha z delovanjem, se vsi podatki pri pod-obdelovalcih izbrišejo v roku 3h mesecev.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo obrazec za prijavo na e-novice z integracijo MailChimp, za pošiljanje e-novic pa aplikacijo mailchimp.com, kjer so vaši podatki shranjeni. Uporabljamo jih za pošiljanje e-novic in jih drugače ne obdelujemo. Ko e-sporočila na vaš naslov ne moremo dostaviti (če je vaš e-nabiralnik poln, če e-nabiralnik ne obstaja več ali če ste nam posredovali napačen e-naslov), vas izbrišemo iz baze.

Profil 2. Podatki za online nakupovanje

Katere podatke posredujete za naročanje v naši spletni trgovini?

Pri nakupih v spletni trgovini potrebujemo več vaših osebnih podatkov, in sicer ime, priimek, celoten poštni naslov, telefon in e-naslov. Pri plačilih s PayPalom vaših finančnih podatkov ne vidimo, saj vse to uredite s PayPalom (vidimo le e-naslov, ki ga uporabljate za prijavo na PayPalovo stran). Tudi plačila s kreditno kartico se opravijo prek PayPala, ki nam vaših finančnih podatkov (številka kartice) ne posreduje. Ta nam samo sporoči, da je plačilo opravljeno.

Zakaj potrebujemo te podatke?

Vse te podatke potrebujemo zato, da lahko izpolnimo vašo željo: nakup določenega izdelka. Ime, priimek, naslov in telefonsko številko potrebujemo za dostavo, e-naslov pa za potrdilo in informacije o transakciji in nadaljnjo komunikacijo, če bo potrebna.

Koliko časa hranimo te podatke?

Te podatke hranimo, saj gre za podatke na uradno izdanih računih, ki smo jih dolžni hraniti.

Ali te podatke delimo s kom in kdo ima vpogled vanje?

Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Pošiljanje in dostavo kupljenih izdelkov za nas opravljajo naši poslovni partnerji (Pošta Slovenije – Pošta Slovenije, d.o.o., GLS Slovenija – General Logistic Systems, logistične storitve, d.o.o.). Priskrbeli smo si njihovo izjavo, da vaših podatkov ne obdelujejo za nič drugega razen izvirnega namena: da paket pride do vas.

Seznam uporabnikov osebnih podatkov

  • Shopamine, Appoteka d.o.o. (storitev / aplikacija);
  • RvO d.o.o. (ponudnik infrastrukture);
  • XENYA d.o.o. (ponudnik infrastrukture);
  • Amazon (ponudnik infrastrukture).

Kako obdelujemo in uporabljamo te podatke?

Za sprejemanje vaših podatkov uporabljamo sistem trgovine Shopamine.  Za izstavitev računa uporabljamo program minimax.si. Uporabljamo jih izključno za namene spletne prodaje in jih ne obdelujemo na druge načine. 

 

Dodatno o vaši zasebnosti

Statistike o spletni strani

Statistične podatke o obiskovalcih spletne strani lahko občasno delimo s partnerji ali oglaševalci. Take informacije ne vsebujejo nobenih takih podatkov, ki bi osebno identificirali kogarkoli, ki je na kakršenkoli način komuniciral z našo spletno stranjo.

Povezave na druge spletne strani

Spletna stran www.tamesworld.com lahko občasno objavi tudi povezavo na neko drugo spletno stran. Če obiščete drugo spletno stran, tam velja njihova politika zasebnosti. Priporočamo, da na vsaki strani, na katero pridete, preverite, kako zagotavljajo pravice glede varstva vaših osebnih podatkov.

Pri anketah običajno ne zahtevamo posebnih podatkov: namenjene so anonimni raziskavi o zadovoljstvu in o morebitnih izboljšavah naših storitev in spletne strani same.

 

Piškotki

Na spletni strani www.tamesworld.com za optimalno delovanje uporabljamo piškotke. To so majhne datoteke, ki jih vaš brskalnik namesti na vaš računalnik, s tem pa izboljša vašo izkušnjo. Na primer: piškotek lahko omogoči, da se vam ni treba vsakič znova prijavljati na neko spletno stran (če ste tako želeli). Piškotki omogočajo tudi spremljanje obiskanosti strani zato, da jih lahko uredimo tako, da bodo bolje služile svojemu namenu. Uporaba piškotkov nikoli ne pomeni, da upravljavcu kakorkoli posredujete svoje osebne podatke oziroma podatke, po katerih bi lahko prepoznali, kdo ste.

Kako lahko uveljavite svoje pravice glede zasebnosti?

V vsakem trenutku lahko zahtevate vpogled v zapis o vaših podatkih, popravek, izbris iz baze ali uveljavljate katerokoli od omenjenih pravic. Kako lahko uveljavite svoje pravice glede zasebnosti?

Če ste prijavljeni na e-novice, ki jih ne želite več prejemati, lahko to storite neposredno v prejetem sporočilu: na dnu vsakega sporočila je povezava na odjavo. Če kliknete nanjo, sporočil ne boste več dobivali. 

Pri vseh ostalih pravicah, vprašanjih ali dvomih oziroma če želite uveljavljati katerokoli od svojih pravic, izhajajočih iz Splošne uredbe o varstvu podatkov, vas vljudno vabimo, da izpolnite in pošljete spodnji obrazec.

Zaradi preprečevanja zlorab in zagotavljanja zanesljive identifikacije bomo lahko od vas zahtevali dodatne podatke. Če vas ne bomo mogli zanesljivo identificirati, lahko ukrepanje tudi zavrnemo. Na vaše zahteve bomo odgovorili v najkrajšem možnem času ali najkasneje v dveh tednih po vašem zahtevku.

Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da z obdelavo vaših podatkov kršimo Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@tamesworld.com

© Tame's World. Online store by Shopamine. Cookie SettingsMy Data

This website uses cookies for it to function properly.  These cookies do not store any personal information.  With further use of this website you agree to our cookie policy.

More Information
×
Cookie policy for website Tame's World

What are cookies?

Cookies are small files, which the server sends to the user's browser while browsing the website. Received cookie is then loaded to the device (computer, tablet, smart phone) that is used to access the website.

Websites use different types of cookies.

  1. Website uses cookies that are mandatory for site's basic functionality and among other things allow the user to add items to basket, go to checkout, etc.
  2. Website uses cookies that gather information of the usage of the website. These tracking cookies enable the analysis of visits and browsed content. These cookies are anonymous and do not allow the tracking of specific identified user.
  3. Website uses cookies that enable anonymous tracking of information. These advertising cookies are used to tailor our advertising to your needs.

With further use of this website you agree to our cookie policy. You can always change your cookie settings by clicking the link in the footer of this page.

Your Settings

These are always enabled cookies required for basic site functionality. These include cookies that allow you to be remembered as you explore the site within a single session or, if you request, from session to session. They help make the shopping cart and checkout process run smoothly as well as assist in security issues and conforming to regulations.

These analytics cookies allow us to improve the site's functionality by anonymously tracking usage. In some cases these cookies improve the speed with which we can process your request, allow us to remember site preferences you've selected and help connect you to your social networks.De-selecting these cookies may result in poorly-tailored recommendations and slow site performance. You also may not be able to share effectively with Facebook, Twitter, or other social networks.

These cookies collect information to help better tailor advertising to your interests. The data collected is anonymous; it is not collected with any personal information you may have shared about yourself. De-selecting these cookies may result in seeing advertising that is not as relevant to you.